Positiviteit over huizenmarkt in Nederland

6 mei 2016

Hoera! Er is veel positiviteit in Nederland over de huizenmarkt. De extreem lage hypotheekrente zorgt hiervoor. Deze is nu gemiddeld 2,5%. In het begin van deze eeuw waren we met zijn allen ook al zo positief over de huizenmarkt. Dit goede gevoel is daarna flink verminderd tot aan 2008. Toen beleefden we opnieuw een hoogtepunt in positiviteit. Dit hoogtepunt is nu echter ruim overtroffen en dat is heel goed nieuws!

Onderzoek van de Vereniging Eigen Huis laat mooie cijfers zien. Via de Eigen Huis Marktindicator is het vertrouwen van de mensen weergegeven op gebied van huizenprijzen, hypotheekrente en koopbereidheid. Mensen die er neutraal in staan kennen 100 punten toe. Wie zeer negatief is geeft 0 punten, wie zeer positief is 200 punten. In april beoordeelden Nederlandse huizenbezitters én huurders het vertrouwen in de markt met gemiddeld 118 punten. Om een beeld te geven: tijdens het dieptepunt in 2012 lag het gemiddelde op slechts 50 punten.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Ladderrecht

Ladderrecht is het recht om een ladder of steiger op het terrein van de buurman te plaatsen wanneer dit voor reparaties noodzakelijk is. Indien er schade ontstaat, kan de buurman …