Positief langetermijnvooruitzicht woningmarkt

2 mei 2013

HOUTEN – De huizenprijzen in Europa zullen voorlopig nog dalen, maar Standard & Poor’s (S&P) voorziet dat de markt op de lange termijn een impuls zal krijgen door een tekort aan nieuwe woningen, in combinatie met een toenemende bevolkingsgroei. Dit maakte het Amerikaanse onderzoeksbureau maandag bekend.

In 2013 zullen in de meeste landen de huizenprijzen nog verder dalen. Voornamelijk in Spanje zullen huizenbezitters te maken krijgen met een terugval, daar zakken de prijzen naar verwachting met 8% en volgend jaar nog eens met 5%.

Volgens de kredietbeoordelaar zullen ook de Nederlandse huizenprijzen dit jaar nog onder druk staan, als gevolg van dalende inkomens en restricties bij het afsluiten van hypotheken. Alleen voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is er volgens de modellen dit jaar al sprake van een toename van de waarde van de woningen.

De economen van S&P gaan er vanuit dat vanaf 2014 de huizenprijzen in veel Europese landen zullen stabiliseren.

Bron: Telegraaf

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Verificatievergadering

Een vergadering bij een faillissement heet een verificatievergadering. Gedurende deze vergadering wordt de definitieve verdeling van de vorderingen op de boedel tussen de schuldeisers vastgesteld.