Pilot omtrent flexwerkers en hypotheek

18 december 2013

HOUTEN – Wellicht kunnen flexwerkers in de toekomst gemakkelijker een huis kopen. Met ingang van januari start een pilot waarbij werkende met een tijdelijk contract een hypotheek kunnen krijgen. Om in aanmerking te komen voor een hypotheek wordt bij deze groep werkenden niet het arbeidsverleden maatgevend, maar het toekomstperspectief. De proef is een samenwerking van Obvion Hypotheken, uitzendbureau Randstad en Vereniging Eigen Huis.

Obvion Hypotheken, een dochteronderneming van de Rabobank, is de vierde hypotheekverstrekker van Nederland. Randstad is de grootste organisatie voor uitzendwerk in Nederland. Zo’n twee miljoen Nederlanders werken met een tijdelijk contract of als ZZP’er.

De pilot draait om 1200 flexwerkers van Randstad. Wanneer zij een hypotheek willen afsluiten worden de volgende zaken getoetst: de kansen op de arbeidsmarkt, mobiliteit, flexibiliteit en de bereidheid om te investeren in verdere opleiding. Een positief resultaat van deze toets levert hen een perspectiefverklaring op.

Flexwerkers die vanuit Randstad een perspectiefverklaring krijgen worden door Obvion gelijkwaardig behandeld aan huizenkopers met een werkgeversverklaring.

Bron: NOS.nl    

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek los je een vast bedrag per maand af op de uitstaande lening. De lening daalt dus iedere maand en dat heeft gevolgen voor de te betalen …