Petitie: Stop te hoge hypotheekrentes!

10 februari 2011

HOUTEN – De Consumentenbond wil samen met consumenten een signaal uitgeven tegen de hoge hypotheekrentes. Volgens de bond gaan consumenten gebukt onder een hypotheekrente die al meer dan twee jaar gemiddeld 1% te hoog is. Dit kost de consument jaarlijks duizenden euro’s.

De consumentenbond vindt dat de maat nu toch echt vol is en roept consumenten dan ook op de petitie ‘Stop hoge hypotheekrentes!’ te tekenen.

Dit kan op www.consumentenbond.nl/hogehypotheekrente

Tevens vindt de Consumentenbond dat banken onvoldoende transparant zijn over hoe de hypotheektarieven worden vastgesteld. De bond zou graag zien dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de totstandkoming van hypotheektarieven meer gaat controleren, zoals dit in de energiesector bijvoorbeeld al zeer gebruikelijk is. Dit zodat het voor de banken niet mogelijk is om de tarieven te verhogen ten koste van de consument.

Bron: Consumentenbond.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Notaris

Wat doet een notaris en hoe kan hij je helpen met de aanvraag van je hypotheek? Een notaris is een openbaar onbezoldigd ambtenaar. Een notaris is bevoegd om authentiekeĀ akten op …