Petitie: Stop te hoge hypotheekrentes!

10 februari 2011

HOUTEN – De Consumentenbond wil samen met consumenten een signaal uitgeven tegen de hoge hypotheekrentes. Volgens de bond gaan consumenten gebukt onder een hypotheekrente die al meer dan twee jaar gemiddeld 1% te hoog is. Dit kost de consument jaarlijks duizenden euro’s.

De consumentenbond vindt dat de maat nu toch echt vol is en roept consumenten dan ook op de petitie ‘Stop hoge hypotheekrentes!’ te tekenen.

Dit kan op www.consumentenbond.nl/hogehypotheekrente

Tevens vindt de Consumentenbond dat banken onvoldoende transparant zijn over hoe de hypotheektarieven worden vastgesteld. De bond zou graag zien dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de totstandkoming van hypotheektarieven meer gaat controleren, zoals dit in de energiesector bijvoorbeeld al zeer gebruikelijk is. Dit zodat het voor de banken niet mogelijk is om de tarieven te verhogen ten koste van de consument.

Bron: Consumentenbond.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Renteverlies tijdens de bouw

Na de¬†passeerdatum ontstaat in de regel het zogenaamde ‘renteverlies tijdens de bouw’. Na het passeren van de hypotheek boekt de notaris de gehele hypotheek naar een nieuwbouwdepot over. Uit dit …