Overheidssteun hard nodig in de woningbouw

22 oktober 2008

HOUTEN – De woningbouw heeft vanwege de kredietcrisis extra steun nodig van de overheid. Zonder overheidsgeld kan deze branche namelijk niet optimaal meer presteren.

Zonder de steun worden er de komende jaren twintigduizend minder nieuwe woningen gebouwd. De vereniging van projectontwikkelaars Neprom en de organisatie van woningcorporaties Aedes zijn bezorgd over de huidige situatie.

Volgens voorzitter Noordanus van Neprom heeft het Rijk de taak te voorkomen dat de woningbouw de komende jaren volledig instort. Ook zegt hij dat door de onzekerheid bij banken het steeds duurder wordt om te lenen voor bouwprojecten, waardoor veel bouwprojecten uitgesteld worden of worden verkleind. Het gaat om vijfentwintig tot dertig procent minder woningen.

Neprom en Aedes denken dat een verruiming van de Nationale Hypotheek Garantie een oplossing is. Ook denken de partijen aan meer steun voor het milieuvriendelijk bouwen en een ruimere garantie voor corporaties, zodat zij goedkoper kunnen lenen.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Legaat

Een legaat is een testamentaire beschikking waarbij de erflater aan één of meer personen geld of bepaalde goederen nalaat.