Opnieuw prijsdaling bestaande koopwoningen

21 juni 2011

HOUTEN – De prijs van bestaande koopwoningen in Nederland is opnieuw gedaald. In de maand mei lag deze gemiddeld 1,8% lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijsdaling was echter kleiner dan die van april, toen de verkoopprijzen 2,1% lager waren dan in 2010. Dit alles blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster dinsdag publiceerden.

De prijsdaling betreft alle woningtypen. Vrijstaande woningen daalden met 2,2% het meest in prijs, hoekwoningen met 0,9% het minst. Behalve in Utrecht en Groningen daalden de huizenprijzen in alle provincies. De afname was het grootst in Friesland met 4,4%. In Utrecht en Groningen lagen de prijzen respectievelijk 0,5% en 0,3% hoger dan in mei vorig jaar.

Ten opzichte van de maand april 2011 daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,3%. Dit is een even grote afname als in de voorgaande maand. Sinds augustus 2010 zijn de prijzen vrijwel onafgebroken gedaald.

In mei 2011 wisselden zo’n 10.000 bestaande koopwoningen van eigenaar. Dit maakt het aantal verkopen ongeveer even groot als een jaar eerder. Appartementen waren minder in trek, maar eengezinswoningen werden wel meer verkocht, waarvan het aantal verkochte vrijstaande woningen met bijna 11% het meest toenam.

Bron: Nu.nl

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Garantie en waarborgregeling

Nieuwbouwwoningen worden vaak gebouwd onder een garantie, zoals de garantie van het Garantie Instituut Woningbouw. Door deze garantie wordt de kwaliteit en feit dat het huis wordt afgebouwd gegarandeerd, ook als de …