Opleving woningmarkt in oktober

5 november 2012

HOUTEN – In de maand oktober was er sprake van opleving op de Nederlandse woningmarkt. Het lijkt erop dat huizenkopers graag nog snel profiteren van de huidige hypotheekregels, welke per 1 januari veranderen. Dit zei een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) vrijdag.

De NVM heeft nog geen exacte cijfers, die worden per kwartaal opgesteld, maar duidelijk is dat de maand oktober meer dynamiek vertoonde dan de voorgaande maanden van dit jaar. Er vond een recordaantal bezichtigingen plaats, zo’n 90.000 in totaal. Ook het aantal verkopen  was opvallend hoog, dit steeg met 7% ten opzichte van oktober vorig jaar naar een totaal van 8500.

Men verwacht dat de opleving zal aanhouden tot half november, na die tijd is het te kortdag om nog voor het einde van het jaar een koopovereenkomst te sluiten tegen de huidige voorwaarden. Met ingang van 2013 zijn de wijzigingen van kracht en dan zullen aflossingsvrije hypotheken niet meer fiscaal aftrekbaar zijn.

Bron: AD

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bestuurder (VvE)

De bestuurder van een Vereniging van Eigenaren is een administrateur. Dit kan een appartementseigenaar zijn maar ook een rechtspersoon. De bestuurder voert onder andere besluiten uit en beheert de middelen …