Opleverfouten van nieuwbouwwoningen verminderd door economische crisis

30 december 2009

Houten – Er worden minder fouten gemaakt bij oplevering van nieuwbouwwoningen door de recessie. Dit vermoeden heeft de Vereniging Eigen Huis.

De laatste jaren worden er bij oplevering van nieuwbouwpanden, tussen de 20 en 25 gebreken gevonden. De afgelopen maanden is dit gemiddelde gezakt naar 18. De dalende bouwproductie zal mogelijk zorg dragen voor een afnemende werkdruk en dus een betere kwaliteit bij oplevering van de woning, zo stelt de Vereniging Eigen Huis.

Eigen Huis stuurt aan op een verbetering van het gemiddelde tot een maximum van 10 of minder gebreken per woning. De gebreken omvatten in de meeste gevallen problemen met ramen, kozijnen en deuren (16 procent).  In 15 procent van de gevallen is het  schilderwerk niet in orde en bij 7 procent wordt er kapot of beschadigd glaswerk geconstateerd bij de oplevering van de woning.

Bron: VVE

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Stabielrente

Stabielrente wordt ook wel bandbreedterente genoemd en is een variatie op een variabele rente. Het is een vaste rente met over het algemeen een boven- en een ondermarge (bandbreedte) van …