Offerte aanvragen
Gratis telefonisch advies 030 - 237 44 88

Ook ‘doorstromer’ komt stad niet in

Ook ‘doorstromer’ komt stad niet in
10 januari 2018

Het wordt steeds onmogelijker om in de Randstad een huis te kopen. Niet alleen voor starters, dat was al bekend, maar ook voor doorstromers. De grote steden lijken steeds meer het terrein van vermogende investeerders.

Weinig kans in de grote stad

Een groot adviesketen publiceerde recentelijk een niet zo positief stemmende analyse van de woningmarkt. Wat blijkt? In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kom je bijna niet meer binnen als ‘gewone’ koper. Zelfs huizenbezitters die hun oude woning met overwaarde verkopen, hebben weinig kans meer in de grote stad.

Waterbedeffect

Er komt een steeds grotere splitsing tussen de rijke en de minder rijke huizenkoper. De laatste groep is grotendeels aangewezen op de kleinere dorpen in de omgeving van de G4 (de vier grootste gemeenten van ons land). Ook daar stuwt de vraag de huizenprijs omhoog, we zien het zogenoemde ‘waterbedeffect’ ontstaan.

Opgedroogd

Deskundigen hebben het al voorzien, in 2018 gaat de woningmarkt in de Randstad op slot. Het huisaanbod in het middensegment is al zo goed als opgedroogd. Voor het eerst sinds lange tijd zullen de verkoopcijfers in de grote steden dalen, er is gewoonweg te weinig aanbod met een betaalbaar prijskaartje.

Woningbouw rand van de stad

Wat is de oplossing voor dit groeiende probleem? Hoe kan er in de Randstad ruimte worden gemaakt voor de minder vermogende huizenkoper? Woningmarktexperts menen dat de bouw van meer nieuwe huizen aan de rand van de stad een antwoord zou kunnen betekenen op de groeiende vraag.

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Hypotrust verlaagt hypotheekrente

Hypotrust verlaagt met ingang van vrijdag 15 april 2016 de hypotheekrente van de Comfort Hypotheek en de Woon Bewust Hypotheek. Hypotrust zet hiermee een volgende stap in de verlaging van … lees meer

Subsidie voor afsluiten gaskraan

Amsterdam wil in 2050 aardgasvrij zijn, daartoe neemt de gemeente nu al maatregelen. Als een Amsterdams huishouden zijn aardgasaansluiting uit huis wil laten halen, kan hij hiervoor subsidie aanvragen. De … lees meer

Koopwoning in juni 9.6% goedkoper dan jaar eeder
Check uw WOZ-waarde

HOUTEN – Op Nederlandse bodem staan zo’n 6,9 miljoen woningen, waarvaan 4,5 miljoen woningen in particulier bezit zijn. Iedere woning wordt jaarlijks door de desbetreffende gemeente waar zij onder valt … lees meer

Starters moeilijker aan hypotheek

HOUTEN – Het zal voor starters op de woningmarkt steeds moeilijker worden om een hypotheek af te sluiten. Dit omdat de normen om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek … lees meer

Regeling belastingvrij schenken wordt niet verlengd
Over hypotheken

Bezitloos pandrecht

Bezitloos pandrecht is een vorm van pandrecht waarbij het onderpand in de macht van de pandgever blijft. Bij bezitloos pand moet er een authentieke of een geregistreerde onderhandse akte worden opgemaakt.