Onderzoek naar variabele hypotheekrente door AFM

27 juli 2009

HOUTEN – De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt een onderzoek in naar de variabele hypotheekrente van banken en verzekeraars.

De AFM bekijkt of de informatie in brochures en algemene voorwaarden voor consumenten voldoende is om een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen variabele rente of vaste rente. Zaterdag bevestigde een woordvoerster van de AFM berichtgeving hierover in het AD.

De toezichthouder wil geen oordeel geven over de hoogte van de rente, maar wil wel weten hoe de rentes bepaald worden. Daarna zal de financiële toezichthouder beoordelen of de schriftelijke informatie hierover voor de consument toereikend is.

Een groot deel van de huizenkopers kiest overigens voor een vaste rente voor een periode van 5 of 10 jaar.

Variabele rente wijzigt iedere maand, afhankelijk van de marktrente. Echter zouden een aantal banken hun variabele rentes onnodig hoog houden, terwijl de rente op de internationale geldmarkt sinds begin dit jaar aan het dalen is

Bron: zibb.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Partneregistratie

Ongehuwden kunnen zich formeel als partners laten registreren. Deze partnerregistratie heeft, op een paar zaken na, dezelfde uitwerking als een huwelijk. Het wordt ook geregistreerd partnerschap genoemd, dit is sinds …