NVM Open Huizen Dag: minder aanbod, zelfde vraag

3 oktober 2016

De woningmarkt heeft de wind weer in de rug. Zo laat de NVM weten na afloop van de geslaagde NVM Open Huizen Dag op 1 oktober. Aan de Open Huizen Dag deden 29.000 huiseigenaren mee, 8.000 minder dan aan de voorjaarseditie. Het aantal kijkers was met 105.000 echter gelijk.

,,Niet gek, gezien de super lage rente en het feit dat het aantal woningen dat te koop staat snel daalt, de markt verkrapt zeker tot circa €350.000”, aldus NVM-woordvoerder Roeland Kimman. Gemiddeld kregen deelnemers aan de Open Huizen Dag vier bezoekers over de vloer. Er waren ook uitschieters met maar liefst 25 kijkers.

Lage hypotheekrente blijft

Kimman geeft aan dat de woningmarkt de crisis voorbij is en de woningmarkt weer floreert. De lage hypotheekrente is daar grotendeels verantwoordelijk voor. ,,De woningmarkt wordt gestut door de bijzonder lage rente en door aantrekkelijke huizenprijzen in een groot deel van ons land. Naar verwachting zal de rente de komende tijd op een redelijk laag niveau blijven staan”, aldus Kimman.

10 miljoen keer funda

Marc Duijndam, CEO van funda, geeft aan dat kijkers goed voorbereid op pad gingen. ,,In de afgelopen week werd funda in totaal 10 miljoen keer bezocht. Dat is een recordaantal, en dat terwijl er deze editie juist minder huizen meededen.”

Open Huizen Dag en woningmarktcijfers

De NVM Open Huizen dag wordt elk half jaar gehouden: in het najaar en in het voorjaar. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 1 april 2017. Op donderdag 6 oktober presenteert de NVM de woningmarktcijfers over het derde kwartaal van 2016.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Begunstigde

De begunstigde is degene die als rechthebbende op een verzekerd bedrag is aangewezen. Een gebruikelijke bevoordeling is in eerste instantie de verzekeringnemer en na diens overlijden:– echtgeno(o)t(e)– kinderen– erven van de …