Nieuwkomer Venn Hypotheken verlaagt de rente

26 april 2016

Venn Hypotheken verlaagt per 28 april 2016 de hypotheekrente voor hypotheken met een rentevaste periode 1, 2, 3, 5 en 10 jaar. Venn Hypotheken is een nieuwe speler op de hypotheekmarkt die sinds begin maart actief is. Venn Hypotheken is opgericht door een Britse investeerder en financiert hypotheken via beleggers, zoals pensioenfondsen.

Rente vanaf 1,85 procent

Venn Hypotheken verlaagt vanaf donderdag 28 april de hypotheekrentes voor diverse rentevaste periodes met ongeveer 0,2 procent. Voor 1 jaar rentevast is de rente vanaf donderdag 1,85 procent bij een marktwaarde van 80 procent en 2,1 procent bij een marktwaarde van 100 procent. Wie de rente voor 2, 3 en 5 jaar vastzet betaalt 1,9 procent (marktwaarde 80 procent) of 2,15 procent (marktwaarde 100 procent). Voor het populaire 10 jaar vast is het nieuwe tarief 2,17 procent (80 procent marktwaarde) en 2,42 procent (100 procent marktwaarde).

Scherpe rente

Venn Hypotheken biedt naar eigen zeggen ‘begrijpelijke en betaalbare hypotheken aan’. De rentetarieven van deze nieuwkomer zijn dan ook scherp. Venn Hypotheken hoort bij de scherpste geldverstrekkers in de markt als het gaat om renteperiodes korter dan tien jaar en boven de marktwaarde van 85 procent en zonder NHG.

ZZP’ers en flexwerkers

Venn Hypotheken biedt alleen de drie hypotheekvormen: annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek. Ook richt Venn Hypotheken zich op zzp’ers en flexwerkers.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Retributie

Retributie is de betaling voor overheidsdiensten en is verschuldigd in verband met het gebruik dat men er van maakt. Een voorbeeld hiervan is leges voor een bouwvergunning.