Nieuwe truc voor huizenverkoop

9 oktober 2007

HOUTEN – Eigenaren van moeilijk verkoopbare woningen hebben een nieuwe truc om hun bezit sneller kwijt te raken. Dit nieuw product voorkomt dubbele maandlasten bij de koper. De verwachting is dat de koop hierdoor makkelijker wordt gesloten.

De zogenoemde overbruggingsgarantie heeft een eenvoudige werking. In overleg met de koper wordt 2,5 procent van de verkoopprijs door de verkoper in depot gezet bij een notaris. Vervolgens worden de dubbele woonlasten van de koper uit dit depot vergoed. Het bedrag dat resteert na de verkoop gaat terug naar de verkopende partij. De overbruggingsgarantie wordt sinds een paar dagen aangeboden.

Cijfers van makelaarsorganisatie NVM laten zien dat duurdere woningen steeds langer te koop staan, met name in de Randstad. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en de Vereniging Eigen Huis zijn positief na het controleren van de overbruggingsgarantie. “Het kan net een duwtje zijn bij de verkoop’’ aldus de VEH.

Bron: ad.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Eindheffing

Door de Belastingdienst wordt vaak eerst een voorlopige teruggave verstrekt. Daarna ontvang je na verloop van tijd een eindheffing. In sommige gevallen hoef je geen aangifte te doen voor de …