Nieuw energielabel komt later

8 januari 2009

HOUTEN – Vanaf begin maart zal het vernieuwde energielabel beschikbaar zijn. Dat heeft minister Eberhard van der Laan (PvdA) voor Wonen, Wijken en Integratie afgelopen woensdag bekendgemaakt. Het nieuwe energielabel zou er eigenlijk per 1 januari al zijn. 

Het energielabel is sinds vorig jaar verplicht bij verkoop of verhuur van een woning. Het label kreeg echter veel kritiek. Het label maakte namelijk geen onderscheid tussen tussen- en hoekwoningen, terwijl hoekwoningen minder energiezuinig zijn.

Het nieuwe label maakt wel onderscheid tussen verschillende soorten woningen, en geeft ook direct aan welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn.
 
Ella Vogelaar (PvdA) voorganger van van der Laan, die in november aftrad, had toegezegd het nieuwe label al per 1 januari in te voeren.

De oude energielabels blijven gewoon geldig. Woningeigenaren die een oud label hebben, kunnen dat als ze willen kostenloos omruilen voor een nieuwe versie.

Bron: nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bloot eigendom

De bloot eigenaar heeft over het algemeen niet de directe beschikking over zijn zaak, doordat een ander hier een genotsrecht op heeft. De zaak zelf wordt het bloot eigendom genoemd. …