Nieuw: aflossingsvrije hypotheek met levenslange vaste rente

29 oktober 2020

Op de jaarlijkse vakbeurs voor de hypotheeksector presenteert ASR een bijzonder nieuw product, speciaal voor klanten die de AOW-leeftijd hebben bereikt. Een hypotheek waarop niet afgelost hoeft te worden én waar je levenslang vaste maandlasten betaalt. Daarnaast kun je ook nog eens max. 50% van de overwaarde van je woning opnemen.

Vanaf november is de Levensrente hypotheek van ASR verkrijgbaar, maar niet zomaar voor iedereen. Deze hypotheekvorm is vooral voordelig – en ook uitsluitend bedoeld voor – mensen die AOW-gerechtigd zijn. Het gaat dus om een oudere doelgroep die nu heel beperkte mogelijkheden hebben op hypotheekgebied.

Lage maandlasten

Zolang de klant in het huis woont waar deze Levensrentehypotheek voor is aangevraagd, staat de afgesloten rente vast. Er hoeft bij deze hypotheekvorm niet te worden afgelost, dus de hypotheekschuld blijft gelijk. Ook liggen de maandelijkse lasten vanzelfsprekend lager dan bij een annuïtaire of lineaire hypotheekvorm, waar wel maandelijks moet worden afgelost.

Overwaarde opnemen

Nog een extra voordeel: er wordt geen annuïtaire toets gedaan bij deze hypotheekvorm. Er wordt rekening gehouden met de werkelijke maandlasten, dus is de hypotheek ook toegankelijk voor mensen met alleen een AOW of een klein pensioen. Als ze de Levensrentehypotheek hebben afgesloten, kunnen ze ook nog eens een aanzienlijk bedrag aan overwaarde op hun woning opnemen.

Voor een heel specifieke doelgroep lijkt dit de ideale hypotheek. Behoor jij daar ook toe? Neem contact op met een van onze experts en laat je adviseren over wat in jouw financiële situatie de meest voordelige hypotheekoptie is!

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Ontbindende voorwaarden

In de koopakte worden bepalingen opgenomen in geval waarvan de overeenkomst ontbonden kan worden. Hierdoor worden alle partijen bevrijd van hun verplichtingen en moeten reeds verrichte prestaties ongedaan gemaakt worden. …