Niet-reguliere hypotheek geen last van kredietcrisis

10 september 2007

AMSTERDAM – De niet-reguliere hypotheek heeft vooralsnog geen last van de kredietcrisis in de VS. De maand augustus was zelfs een recordmaand, zo bericht marketingmanager Bert van Daalen van de hypotheekverstrekker ELQ.

ELQ, dochter van de Amerikaanse investeringsbank Lehman Brothers, en branchegenoot Sparck zijn de twee grootste verstrekkers van niet-reguliere hypotheken in Nederland. 

Niet-reguliere hypotheken zijn hypotheken die verstrekt worden aan mensen die doorgaans niet makkelijk aan een hypotheek kunnen komen doordat ze of geen vast inkomen hebben of een registratie van het BKR te Tiel. 

'Door de scherpe concurrentie in een krimpende markt wordt de hele hypotheekverwerkingsketen steeds meer gestandaardiseerd en vallen daardoor steeds meer mensen buiten de boot. Daar profiteren wij van', vertelt Van Daalen.

Bron: fd.nl 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Zakelijke genotsrechten

Zakelijke genotsrechten geven recht op genot van een zaak. Genotsrechten worden ook wel gebruiksrechten genoemd. Zakelijke genotsrechten worden op onroerende zaken gevestigd door middel van het opmaken van een notariële …