NHG-norm blijft langer op 350.000

17 november 2011

Houten – De bovengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie blijft langer op 350.000 euro. Het kabinet heeft besloten de hogere norm te verlengen tot 1 juli volgend jaar en deze daarna geleidelijk af te bouwen naar het niveau van voor de financiële crisis. Dit maakte minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken donderdag bekend.

Onder meer het CDA drong onlangs al aan op verlenging van de regeling, welke eigenlijk per 1 januari zou aflopen. De hoop is dat een hogere NHG-norm de woningmarkt verder uit het slop doet raken.

In 2009 verruimde het vorige kabinet de norm voor de hypotheekgarantie tijdelijk van 265.000 naar 350.000 euro. Dit om de huizenkoper wat door de financiële crisis heen te helpen. De maatregel wordt gezien als een impuls voor de verkoop van duurdere woningen.

De Nationale Hypotheekgarantie geeft geldverstrekkers de zekerheid dat zij bij een gedwongen verkoop van de woning hun geld terugkrijgen, ook al is de verkoopprijs lager dan de nog uitstaande schuld.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Omslagheffing

De omslagheffing is de heffing die door de waterschappen aan de eigenaren van onroerende zaken wordt berekend om de kosten voor het kwantiteitsbeheer en de waterkering te dekken.