Nederlands woningaanbod is naar een recordhoogte gestegen

9 januari 2008

HOUTEN – Het aantal te koop staande huizen in Nederland is afgelopen jaar enorm gestegen. Aan het eind van 2007 stonden er 153.700 woningen te koop, dit is een toename van bijna 11 procent ten opzichte van 2006.

Dit is gebleken uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van projectontwikkelaars Spacemakers. De vraagprijs van de aangeboden woningen liet een stijging zien van gemiddeld 0,9 procent. Dit is minder dan de door Spacemakers verwachtte stijging van de gemiddelde verkoopprijs van 4 procent.

Met name het aantal te koop staande appartementen steeg enorm, met bijna 20 procent. Cijfers tonen aan dat Nederlanders appartementen te duur vinden. De vraag naar kleinere appartementen is groot door de schaarste aan betaalbare woningen, maar in het duurdere segment blijven appartementen lang te koop staan. Dit laat zich zien in de vraagprijs, die voor appartementen het afgelopen jaar nauwelijks steeg.

Bron: ANP

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Autoriteit Financiële Markten

Autoriteit Financiële Markten (AFM) is de toezichthouder voor de financiële markten en dus voor alle partijen die actief zijn op het gebied van sparen, beleggen, lenen en verzekeren.