Nederlanders stoppen spaargeld in hypotheek

1 december 2011

HOUTEN – Steeds meer Nederlanders gebruiken hun spaargeld voor hun hypotheek. Dit blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws langs diverse banken en hypotheekverstrekkers.

Dat men spaargeld niet opzij zet, maar gebruikt om een gedeelte van de hypotheek af te lossen, is in meerdere opzichten een slimme zet. Een spaarrekening doet met de lage rente niet veel voor je geld en beleggen wordt door veel mensen toch te eng gevonden, zeker in tijden van crisis. Daarom besluiten steeds meer mensen om het geld dat ze hebben gespaard in hun hypotheek te stoppen.

Op de spaar- en hypotheekmarkt wordt van een trend gesproken. Door de onzekerheid over de huizenmarkt en economie kiezen veel mensen voor het aflossen van de hypotheek. Dit omdat aflossen dikwijls leidt tot lagere maandlasten. Steeds meer Nederlanders ervaren hun hypotheekschuld als een zware last en vinden het om deze reden geen probleem om hun spaargeld hieraan te besteden en zo de lasten wat te verlichten.

In totaal hebben Nederlanders zo’n 630 miljard euro aan hypotheekschuld openstaan, terwijl we 344 miljard euro aan spaargeld hebben.

Bron: RTL Nieuws

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Belastingvrije som

De belastingvrije som is een bedrag dat is vrijgesteld van inkomensten- of vermogensbelasting.