Nederlanders positief tegenover aanpak hypotheekrenteaftrek

30 maart 2010

Houten – Een meerderheid van de Nederlanders vindt het prima als de hypotheekrenteaftrek beperkt wordt. 63% procent van de Nederlanders zegt te kunnen leven met zo’n bezuiniging. Dit is de conclusie uit een peiling van TNS Nipo in opdracht van de Volkskrant. De krant noemt het resultaat verassend, omdat ruim tien jaar geleden een meerderheid tegen de aanpak van de onbeperkte hypotheekrenteaftrek was.

De VVD en PVV hebben al bekend gemaakt niet aan de aftrek te willen komen. Het CDA heeft het nog niets officieel bekend gemaakt, maar op basis van ingewijden schreef Het Financieel Dagblad dat ook deze partij de aftrek ongemoeid wil laten.

De peiling van TNS Nipo is woensdag en donderdag uitgevoerd, vlak nadat GroenLinks en D66 bekend maakten de hypotheekrente te willen beperken. 80% van de ondervraagden vindt dat de rente bij hypotheken tot 2,5 ton aftrekbaar moet blijven. Bij hogere hypotheken mag de aftrek volgens een meerderheid worden afgeschaft.

 

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Beschikking

Een beschikking is een besluit van een bestuursorgaan, dat gericht is op rechtgevolg voor degene(n) aan wie de beschikking is geadresseerd.