Nederlander weet verschil niet tussen overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering

4 september 2008

Ruim 27% van de Nederlanders denkt dat een uitvaartverzekering hetzelfde is als een overlijdensrisicoverzekering.

Een kwart van de Nederlanders denkt ook dat de kosten van de uitvaart worden betaald uit de overlijdensrisicoverzekering. Deze mensen realiseren zich niet dat in de meeste gevallen de overlijdensrisicoverzekering echter gekoppeld is aan de hypotheek, waardoor een deel van de hypotheeksom wordt afgelost bij het overlijden. De partner krijgt dus geen geld in handen om de uitvaart te betalen. 'Dit kan dan tot onaangename financiële verrassingen leiden,' blijkt uit een recent onderzoek van Dela.

Eén op de drie Nederlanders weet niet welke gevolgen het overlijden van de partner heeft voor het inkomen. Ook heeft men onvoldoende zicht op de kosten die te verwachten zijn na het overlijden van een partner. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een gedenkteken, een verhuizing, extra kinderopvang of huishoudelijke hulp.

De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Kiest u voor een begrafenis of crematie? Biedt u de aanwezigen na afloop van de plechtigheid iets aan? Allemaal vragen die moeten worden beantwoord om de kosten te kunnen bepalen.

Wilt u direct zelf berekenen wat een uitvaart kost conform uw persoonlijke wensen? En een direct antwoord op de vraag “Wat kost meer geld, een crematie of een begrafenis?” Kijk dan nu op http://www.uitvaartverzekeren.nl/kosten.php.

Wilt u graag persoonlijk geadviseerd worden? Dat kan! U kunt ons gewoon even bellen op nummer 030-750 25 28; wij staan u graag te woord! 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Extra premie storten

Je kunt extra premie storten naar de verzekeringsmaatschappij en daarmee de looptijd van je verzekering verkorten of je periodieke premie verlagen.