Nederlander verwacht stijging van huizenprijs

10 december 2009

HOUTEN – 64 procent van de Nederlanders verwacht dat de prijs van koopwoningen in 2010 gelijk blijft of zelfs zal stijgen. Vorige jaar dacht 67 procent nog dat de woningprijzen zouden dalen.

Deze resultaten zijn naar voren gekomen uit het jaarlijkse onderzoek dat Maurice de Hond in opdracht van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft uitgevoerd.

Ondanks dat men zich minder zorgen maakt over de eigen financiële situatie ten gevolge van de kredietcrisis, is het merendeel van de Nederlanders er niet gerust op dat hun landgenoten geen hinder zullen ondervinden van de recessie. Zo verwacht 60 procent dat er aankomende jaren veel woningen gedwongen verkocht moeten worden; dit percentage was vorige jaar nog 30 procent.

Ten opzichte van vorige jaar bleef het aantal huishoudens dat van plan is in het komende jaar binnen Nederland te verhuizen gelijk: 19 procent. De NHG is van mening dat de onderzoeksresultaten in overeenstemming zijn met het beeld dat de koopwoningenmarkt zich herstelt.

Het gaat om een representatieve steekproef van tweeduizend Nederlanders, aldus Maurice de Hond.

Bron: nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Executieverkoop

Wat is een executieverkoop? Wanneer¬†een eigenaar niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, kan de geldgever overgaan tot verkoop van het onderpand (woning).¬†Indien het tot openbare verkoop komt, wordt de woning …