Nederland in top 3 stijging huizenprijzen

16 februari 2017

Nederland zit bij de top 3 van landen waar de huizenprijzen komend jaar het sterkst stijgen. Dat meldt Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P).

Ierland koploper

De kredietbeoordelaar verwacht dat de huizenprijzen in Europa in 2017 het sterkst stijgen in Ierland (7 procent), Duitsland (6 procent) en Nederland (5 procent). Het bureau ziet de prijzen in de meeste Europese landen stijgen dit jaar, mede dankzij de gunstige hypotheekrentestanden en aanhoudend economisch herstel in veel landen.

2018 minder harde stijging

Volgend jaar komt de huizenmarkt volgens de kredietbeoordelaar in rustiger vaarwater. In 2018 zouden de Nederlandse huizenprijzen gemiddeld nog met 3 procent stijgen. De huizenmarkt van Italiƫ presteert naar verwachting het slechtst. Daar verwacht S&P geen groei voor 2017. Dit komt door de politieke en economische onzekerheden in het land.

Auteur: Jolanda van den Berg

Over hypotheken

Oversluitprovisie

Oversluitprovisie is de provisie die geldverstrekkers in rekening brengen bij het oversluiten van een hypotheek (tegen een lagere rente). Indien een hypotheek wordt omgezet in een andere vorm, wordt er …