Nationale Hypotheekinstelling niet voor bestaande hypotheken

12 december 2013

HOUTEN – De Nationale Hypoteekinstelling (NHI) zal zich enkel richten op nieuwe hypotheken en hypotheken die aan het einde van hun rentevaste periode zijn. Dit maakte minister Dijsselbloem van Financiën woensdag bekend in debat met de Tweede Kamer. 

 
De NHI is door het kabinet in het leven geroepen met als doel om institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, hypotheken te laten overnemen van banken. Dit zodat de Nederlandse banken meer lucht krijgen. Afgelopen week waarschuwde De Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat vooral banken profiteren wanneer de NHI ook betrekking zou hebben op bestaande hypotheken.

 
Dijsselbloem geeft aan dat het kabinet het advies van de ACM zwaar laat wegen. Eerder al zei minister van Wonen Stef Blok toe dat de bezwaren van de ACM zouden worden ondervangen, om er zo voor te zorgen dat de rentevoordelen door hypotheekverstrekkers doorgegeven worden aan de consument. 

 
Komend voorjaar wordt meer duidelijk over de NHI.  

 

Bron: Telegraaf.nl  

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Assurantiebelasting

Assurantiebelasting is een belasting die wordt berekend over het totale bedrag dat de verzekeraar in rekening brengt. Een aantal verzekeringen, waaronder levensverzekeringen, zijn vrijgesteld van assurantiebelasting.