Nationale Duurzame Huizenroute als bron van inspiratie

31 oktober 2013

HOUTEN – Afgelopen zaterdag vond de Nationale Duurzame Huizenroute plaats. Tijdens de eerste landelijke editie van dit initiatief openden ruim tweehonderd huiseigenaren hun deuren om anderen te vertellen hoe zij hun woning duurzamer maakten.
 
Nadat twee regionale edities in de Veluwe succesvol waren gebleken, leefde bij initiatiefnemer Majada Projectmanagement de gedachte om consumenten door het hele land te inspireren. “Mensen willen graag praktische verhalen horen, maar ook hoeveel geld het gekost heeft”, aldus directeur Eva Petra Simon.

Voorafgaand aan het evenement schreven zich al enkele duizenden bezoeker in, waarbij ook direct vragen gesteld werden aan de huiseigenaren.

Onder de deelnemende woningen waren energieneutrale huizen, maar ook woningen waarbij de eigenaren door middel van kleine aanpassingen het huis duurzamer maakten. Hierbij kan gedacht worden aan een groendak, zonneboiler of isolatie. Het aanbod bestond uit zowel monumentale panden als tussenwoningen en appartementen.

“De huiseigenaren zijn erg trots op hun huis, maar het was vaak een flinke zoektocht hoe ze zaken het beste konden aanpakken. Ze willen graag hun kennis en ervaring aan andere doorgeven”, aldus Simon. De directeur geeft verder aan heel blij te zijn met de lancering van het Nationaal Energiebespaarfonds, dat “goed aansluit bij deze geïnteresseerde mensen”.  Door dit fonds worden goedkope leningen verschaft aan woningeigenaren die duurzame maatregelen wensen te treffen.

De Nationale Duurzame Huizenroute zal jaarlijks terugkeren op de laatste zaterdag van oktober.

Hoe belangrijk vindt u de duurzaamheid van uw woning?  Laat uw mening klinken in een reactie op dit bericht of praat mee op onze Facebook-pagina!

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Vereniging Eigen Huis (VEH)

De Vereniging Eigen Huis is een consumentenorganisatie. Deze consumentenorganisatie voor huiseigenaren biedt advies over juridische, bouwtechnische, financiële en fiscale zaken, het beoordelen van bestek en tekeningen, verzekering- en onderhoudsservice en …