Naarden beste woonplaats

19 juni 2009

HOUTEN –  Uit het jaarlijkse onderzoek van tijdschrift Elsevier naar de beste gemeenten van Nederland, blijkt dat de beste plek om te wonen in Nederland de Noord-Hollandse plaats Naarden is. Amstelveen staat op nummer twee en op plek drie staat Heemstede.

Vanwege talrijke historische monumenten in de oude vesting, de aanwezige bedrijvigheid en het natuurgebied Naardermeer scoort de gemeente Naarden erg goed. Elk jaar beoordeelt Elsevier alle 441 gemeenten in Nederland op woongenot en voorzieningen. Volgens het tijdschrift is de gemeente Pekela in Groningen de minst prettige plaats om te wonen.

Als criteria voor het jaarlijks onderzoek hanteert Elsevier werkgelegenheid en de nabijheid van voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Er werd dit jaar voor het eerst door de onderzoekers ook gekeken naar de kans op een woning in de komende tien jaar, de aanwezigheid van beheerd en ander natuurgebied, de nabijheid van een huisarts of huisartsenpost en de aanwezigheid van historische monumenten en stads- en dorpsgezichten.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Lijfrentehypotheek

Een lijfrentehypotheek is een hypotheek die is gecombineerd met een lijfrenteverzekering, waarbij de toekomstige lijfrentes (deels) worden gebruikt voor betaling/aflossing van de hypotheek.