Na verhuur weer dubbele renteaftrek mogelijk

31 augustus 2009

HOUTEN – Voor mensen die twee woningen hebben en één ervan tijdelijk verhuren worden mogelijke financiële problemen nu voorkomen. Zij mogen na de periode van verhuur tijdelijk weer aanspraak maken op hypotheekrenteaftrek. Dat is nu niet het geval.

Deze maatregel gaat vanaf 1 januari 2010 gelden voor een periode van twee jaar, zo maakte staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens de VEH zal de maatregel voor veel mensen een "flinke opluchting zijn". Nu is het zo dat wanneer eigenaren van twee woningen hun oude woning verhuren, zij het recht op een dubbele hypotheekrenteaftrek kwijtraken.

Deze groep consumenten heeft door de nieuwe maatregel nu de zekerheid dat ze weer hun dubbele hypotheekrente kunnen aftrekken, zegt Hans André de la Porte van VEH. " Wij hebben hiervoor altijd gepleit." Overigens mogen eigenaren van twee huizen het oude huis voor maximaal drie jaar verhuren.

De Jager wil het voor mensen met twee huizen eenvoudiger maken het eerste huis te verhuren. Woningeigenaren die hun oude woning nog niet hebben weten te verkopen, hebben maximaal twee jaar recht op dubbele hypotheekrenteaftrek.

Bron: telegraaf.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Juridische looptijd

De juridische looptijd is de looptijd waarvoor een overeenkomst, zoals een overeenkomst van geldlening gesloten is. Deze looptijd hoeft niet gelijk te zijn aan de economische looptijd van een hypothecaire …