Mogelijk meeverhuizen restschuld in de toekomst

7 mei 2013

HOUTEN – Minister Stef Blok van Wonen denkt erover opnieuw in te grijpen in de woningmarkt, om deze op gang te helpen. Momenteel wordt nagedacht over regelgeving om woningbezitters met een restschuld toch de mogelijkheid te bieden om te verhuizen met behoud van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Wanneer een woning bij verkoop minder oplevert dan de uitstaande hypotheekschuld, ontstaat een restschuld. Wanneer het mogelijk wordt dat men deze meeneemt naar een nieuwe NHG-hypotheek, zou dit bij kunnen dragen aan een sneller herstel van de woningmarkt.

Slechts twee maanden geleden kwam het kabinet met het woonakkoord, een reeks maatregelen om de woningmarkt een impuls te geven. Eerder werd hier in het regeerakkoord ook al aandacht aan besteed. Nog altijd is het voor mensen met een restschuld zeer lastig om te verhuizen. Dit omdat banken een dergelijke schuld niet mee willen financieren in een nieuwe hypotheek.

Bron: Financieel Dagblad

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Kadaster

Het Kadaster beheert gegevens over onroerend goed in Nederland en wordt ook wel¬†hypotheekkantoor¬†genoemd. Bij het Kadaster is het eigendom van alle onroerende zaken vastgelegd. Het Kadaster beheert de kadastrale kaarten …