Mogelijk meer hypotheek voor energiezuinige woning

16 maart 2011

HOUTEN – Huizenkopers die een woning kopen met een hoog energielabel, oftwel een relatief energiezuinig huis, zouden in de toekomst wellicht meer hypotheek kunnen krijgen. Een voorstel van de PvdA hierover wil minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken binnenkort bespreken met minister Jan Kees de Jager van Financiën.

Het onderwerp kwam woensdag ter sprake tijdens een Kamerdebat over energiebesparing in woningen. PvdA-Tweede Kamerlid Jacques Monasch opperde dat aan kopers van een energiezuinig huis meer hypotheek gegeven kan worden, omdat zij vanwege een lagere energierekening geld over zullen houden.

Monach zou deze verhoogde hypotheeksom samen willen laten vallen met een verruiming van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Over dit laatste was Minister Donner terughoudend, maar het idee van een ruimere hypotheeksom bij een energiezuinig huis noemde hij wel ‘plausibel’.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Sloopvergunning

Een sloopvergunning is de vergunning die voor het slopen van een gebouw vereist is. Aan deze vergunning zijn voorwaarden verbonden met betrekking tot de veiligheid.