Minder woningen verkocht aan huurders

17 september 2008

HOUTEN – Vorig jaar zijn er minder huizen verkocht aan huurders door woningcorporaties. Het aantal woningen dat in 2007 door corporaties verkocht is aan huurders, is 14.600. Dit in tegenstelling tot de 15.800 verkochte woningen in 2006.

Ella Vogelaar (Wonen) heeft maandag een overzicht van het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV) naar de Tweede Kamer gestuurd waarin dit vermeld staat. Vogelaar vindt de afname teleurstellend. Er wordt de laatste tijd juist veel moeite gedaan door de corporaties om huizen aan huurders te verkopen.

De woningbouwverenigingen verwachten dat de productie van koopwoningen wel omhoog gaat. Vogelaar is erg tevreden over de investeringen die de corporaties doen in de veertig probleemwijken. Op grond van de CFV-cijfers stelt Vogelaar vast dat het wel goed zit met de vermogensposities van de corporaties, ondanks de investeringen en de winstbelasting die ze moeten betalen.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Verwerpen

Een erfenis hoef je niet te aanvaarden, je kunt een erfenis ook verwerpen. Maar dit moet dan gelden voor de gehele erfenis, want je kan een erfenis niet gedeeltelijk verwerpen. …