Minder interesse in hypotheek

5 mei 2009

HOUTEN – Er wordt in Nederland duidelijk minder interesse getoond in nieuwe hypotheken. Sinds het begin van dit jaar is de omzet van nieuwe hypotheken sterk teruggelopen. Volgens de Nederlandsche bank staat de omzet nu op het laagste niveau sinds zes jaar.

In februari dit jaar werd er voor 3,8 miljoen aan nieuwe hypotheken verstrekt, terwijl er in februari vorig jaar nog een omzet van 6 miljard werd behaald. 

Vooral de populaire categorie van hypotheken met een rentevastperiode van 5 tot 10 jaar wordt door de daling geraakt. De Nederlandsche Bank waarschuwde de afgelopen jaren al meermaals voor de hoog oplopende hypotheeklast in Nederland. De totale hypothecaire schuld in verhouding tot het jaarlijks Bruto Binnenlands Product (BBP) is in vergelijking met andere landen erg hoog. De kredietverlening door commerciële banken aan bedrijven bleef de laatste maanden wel op niveau.

Bron: Financieele Dagblad

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Oververzekering

Als het verzekerd bedrag hoger is dan de werkelijke waarde van het goed, ben je onverzekerd. Dit betekent vaak dat je teveel premie betaalt, want je krijgt nooit meer dan …