Minder gezinnen verhuizen

16 juni 2009

HOUTEN – Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde dat er in de eerste vier maanden van dit jaar veel minder gezinnen zijn verhuisd dan het jaar ervoor.

Er zijn begin dit jaar 45.000 minder mensen verhuisd dan vorig jaar. De daling van 8 procent komt voornamelijk door gezinnen en paren. Dat deze mensen minder verhuizen komt door de economische crisis, weet het CBS. Het dalende aantal verhuizingen houdt verband met de flinke afname van de verkoop van bestaande woningen.

Er wisselden bijna 40 procent minder huizen van eigenaar in de eerste vier maanden van dit jaar, dan in dezelfde periode in 2008. “Door de economische crisis maken potentiële huizenkopers een pas op de plaats”, aldus het CBS.

De slechte situatie op de woningmarkt raakt paren en gezinnen het meest. Vaak zijn dit doorstromers die hun huidige woning eerst willen verkopen, voordat zij een andere woning kopen. Daarentegen zijn alleenstaanden vaak jonge starters, die hun eerste huis gaan kopen en dus geen andere koopwoning achterlaten. De CBS-cijfers maken dan ook duidelijk dat het aantal verhuisde alleenstaanden bijna niet is veranderd, terwijl het aantal gezinnen dat verhuisde met 15 procent is gedaald.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Brandverzekering

De brandverzekering is een verzekering op inboedels, woningen, inventarissen etc. Naast het risico op brand dek dit soort verzekeringen vaak ook andere risico’s zoals inbraak, storm en waterschade. Twee voorbeelden van …