Meerderheid Kamer tegen inperking NHG

23 mei 2012

HOUTEN – Uit een rondgang van het Financieele Dagblad langs de politieke partijen van de Tweede Kamer blijkt dat een meerderheid van de partijen tegen de plannen om de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) alleen nog te laten gelden voor starters. Volgens de krant stemmen zowel VVD, als CDA, als PvdA tegen de plannen van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de stichting die de NHG beheert.

Afgelopen maandag opperde Karel Schiffer, directeur van de stichting, om de regels strenger te maken zodat minder potentiële huiseigenaren voor de garantie in aanmerking komen. Dergelijke aanpassingen ten opzichte van de huidige regelgeving zouden erop gericht zijn om de NHG vooral ter ondersteuning van starters op de huizenmarkt te zijn.

De PvdA geeft aan de timing van het voorstel slecht te vinden, omdat de huizenmarkt op dit moment al genoeg in het slop zit door de crisis. De VVD vreest dat het voorstel de doorstroom op de huizenmarkt verder zal doen stokken. Het CDA heeft het voorstel nog niet definitief afgeschreven, maar wil eerst dat de huizenmarkt weer aantrekt.

Bron: Het Financieele Dagblad & Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Legitieme portie

De legitieme portie is het erfdeel van de nalatenschap waarvoor het kind van de erflater niet onterfd kan worden. De legitieme portie bedraagt per 1 januari 2003 de helft van …