Meerderheid Kamer geeft banken nog tijd voor eigen code

10 maart 2011

HOUTEN – Nederlandse banken krijgen van de Tweede Kamer nog tot september dit jaar de tijd om aan te tonen dat zij zich houden aan de gedragscode, welke zij in september 2009 zelf vaststelden. Dit bleek maandag in een overleg tussen de Kamer en minister de Jager van Financiën over de aanbevelingen van de parlementaire commissie-De Wit, welke onderzoek deed naar de oorzaken van de internationale kredietcrisis.

De Partijen VVD, CDA en PvdA zijn bereid een rapportage rondom de naleving van bovengenoemde code af te wachten welke in augustus zal verschijnen. Als blijkt dat de zelfregulering onvoldoende werkt, zal er wetgeving moeten volgen, aldus de Kamer.

Binnen de Tweede Kamer is veel kritiek op het gedrag van banken in Nederland en de geluiden over een eventuele terugkeer van hoge bonussen. De houding van sommige bankiers in een rondetafelgesprek heeft de gevoelens van Kamerleden over bankiers er ook niet beter op gemaakt. Er zijn ook partijen binnen de Kamer, waaronder SP en PVV, die het geen goed idee vinden om de rapportage af te wachten en liever meteen al tot wetgeving zouden komen.

Bron: Nu.nl

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Netto maandlasten

De netto maandlasten zijn je maandelijkse bruto lasten verminderd met het fiscaal voordeel dat je ontvangt vanwege de aftrek van de hypotheekrente.