Meerderheid Eerste Kamer vóór beperking hypotheekrenteaftrek

18 november 2010

HOUTEN – Een meerderheid in de Eerste Kamer is voor herziening van de kabinetsvisie met betrekking tot de woningmarkt, waarbij wordt uitgegaan van beperking van de hypotheekrenteaftrek. Hiertoe werd op dinsdag 16 november een motie aangenomen, welke door de ChristenUnie werd ingediend.

Van de 75 senatoren stemden 38 voor de motie, 37 waren tegen. Vorige week al werd de motie onderschreven door PVDA, D66, GroenLinks, de Partij voor de Dieren, de SP en de fractie-Yildirim. Regeringspartijen VVD en CDA stemden tegen de motie. De regeringspartijen vormen in de Eerste Kamer echter geen meerderheid, aangezien de PVV hier niet is vertegenwoordigd. De ene zetel van de Onafhankelijke Senaatsfractie, vertegenwoordigd door senator Henk ten Hoeve, heeft afgelopen dinsdag de doorslag gegeven.

Premier Mark Rutte gaf, na afloop van de ministerraad van vrijdag 12 november, al aan dat zijn kabinet geen beperking van de hypotheekrenteaftrek wil. ‘Over de hypotheekrenteaftrek zullen we duidelijk zijn. Het is juist in het belang van de huizenmarkt dat we daar niet aankomen’ aldus de premier. Wel gaf hij aan dat het kabinet met een herziene visie op de woningmarkt zal komen, hierbij zal echter niet aan de hypotheekaftrek getornd worden.

 

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Hoog-laagconstructie

Wanneer je kapitaal opbouwt in een levensverzekering kunt je ervoor kiezen om dit te doen door middel van de hoog-laagconstructie. Dit betekent dat je de eerste jaren een veel hogere …