Meer woningbouw in 2008

16 januari 2008

In 2007 zijn naar verwachting bijna 80.000 nieuwe woningen opgeleverd. Dat is een stuk meer dan in 2003 toen een dieptepunt van 60.000 nieuwe woningen werd bereikt. Dat bleek dinsdag uit de jaarlijkse publicatie van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB).
 
De groei van alle bouwwerken die geen woonbestemming hebben was volgens het EIB nog groter dan die in de woningbouw. De knelpunten in de arbeidsmarkt hebben hier geen negatieve invloed op gehad. 

Sterke groei
De woningbouw zal ook in 2008 een sterke groei laten zien. Zowel de groei van de nieuwbouwproductie als de investeringen in woningverbetering liggen tussen de 4 en 4,5 procent. Het aantal nieuwbouwwoningen zal gezien het aantal verleende vergunningen verder groeien. Het EIB voorspelt dat op middellange termijn de groei van de bouwproductie afvlakt.

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Indemniteitsbeginsel

Het indemniteitsbeginsel houdt in dat de verzekerde alleen recht heeft op vergoeding van de schade maar niet in een duidelijk betere positie mag komen te verkeren dan voordat de schade …