Meer flexwerkers in aanmerking voor hypotheek

8 december 2016

Steeds meer flexwerkers kunnen vanaf 1 januari via hun uitzend- of detacheringsbureau een Perspectiefverklaring aanvragen. Met deze verklaring komen zij ook zonder vast arbeidscontract mogelijk in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Deelnemende uitzend- en detacheringsbureaus

Volgend jaar komen flexwerkers van Manpower Group, Timing Uitzendteam, YoungCapital, Actief Werkt!, OTTO Workforce, Faber Personeelsdiensten en Driessen HRM in aanmerking voor een Perspectiefverklaring. Ook voor Adecco en haar labels Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison geldt dit. Medewerkers van Randstad, Tempo Team en Yacht kunnen hier al langer gebruik van maken.

Minimaal jaar in dienst

Wat zijn de randvoorwaarden? Voor de Perspectiefverklaring moet de flexwerker minimaal een jaar in dienst zijn bij desbetreffende uitzendbureau of detacheerder. Deze beoordeelt de vooruitzichten van de werknemer aan de hand van diens werkervaring en inzetbaarheid. De verklaring wordt door de grootste hypotheekverstrekkers geaccepteerd: ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, Regiobank en SNS.

Dé standaard in de markt

Nico Stolwijk, manager belangenbehartiging van de Vereniging Eigen Huis is blij dat steeds meer uitzendorganisaties meedoen. ‘Zo wordt een eigen huis voor steeds meer flexwerkers bereikbaar. De Perspectiefverklaring kan zo uitgroeien tot de standaard in de markt voor iedereen met een bestendig inkomen zonder vast arbeidscontract.’

Auteur: Jolanda van den Berg

Over hypotheken

Bestemmingsplan

Een bestemmingsplan beschrijft wat er met de ruimte in een bepaalde gemeente mag gebeuren. Het bestemmingsplan is bindend voor burgers, bedrijven en gemeenten. Bestemmingsplannen bevatten niet alleen regels over het …