Marktplaats.nl steeds grotere concurrent voor Funda.nl

10 augustus 2007

AMSTERDAM – In het Algemeen Dagblad van 9 augustus is te lezen dat veiling- en verkoopsite Marktplaats.nl een steeds grotere concurrent wordt voor de huizensite Funda.nl. Marktplaats.nl sloot een samenwerkingsverband met de Landelijke Makelaars Vereniging (LVM).

Marktplaats.nl is één van de grootste websites van Nederland, gemeten in bezoekers. Door de samenwerking tussen Marktplaats en de LVM heeft Marktplaats.nl een aanbod van rond de 45.000 huizen.

Directe concurrent van Marktplaats.nl op het gebied van huizen, Funda.nl, heeft een aanbod van 155.000 huizen, aldus de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), die achter de website van Funda.nl zit.

Oscar Diele, directeur van Marktplaats.nl licht toe: "Ons doel is niet Funda, maar een groot aanbod aan woningen. We willen dat bereiken door het sluiten van samenwerking met makelaarsnetwerken en andere sites. Zo hebben we ook al een samenwerking met VBO makelaars."

De bekendmaking van de samenwerking komt vlak na een rechterlijke uitspraak waarin huizensite Jaap.nl verboden werd om gegevens te kopieren van huizensites zoals Funda.nl. Diele vindt het goed dat Jaap.nl is veroordeeld. "Een fantastische uitspraak. Ze halen informatie van huizensites en zetten dat gratis op hun site. Maar door de websites is juist veel geld en energie gestopt in het verzamelen van die informatie."

En zo blijft de concurrentiestrijd tussen huizensites gaande. 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Gebouwde eigendom

Gebouwde eigendom is alle eigendom die is gebouwd of bebouwd.