Mannen vragen vaker hypotheekofferte via internet

18 juli 2007

HOUTEN – Volgens onderzoek van de SNS Bank onder bijna 1300 potentiële hypotheeksluiters zijn mannen makkelijker dan vrouwen bij het inwinnen van informatie via internet.

Arie Koornneef, hoofd Marketing van SNS Bank: ‘Mannen vinden hypotheken over het algemeen wat minder belangrijk en zijn meer ‘doe-het-zelvers’. Ze zoeken het zelf wel uit en kiezen voor de beste deal. Vrouwen daarentegen richten zich meer op de deskundigheid van de adviseur: zij zijn op zoek naar zekerheid en willen de hypotheek snappen en een goede keuze maken tussen de aanbieders’.

Meer dan de helft van de Nederlandse Hypothekenmarkt vindt het ‘best spannend’ om een hypotheek af te sluiten. 24% daarvan vertrouwt erop dat een adviseur hun belangen altijd voorop stelt. Dit maakt dat de rol van de adviseur bij het overgrote deel van de consument op de hypothekenmarkt bepalend is.

Men oriënteert zich het meest via het internet (50%) en door bij de bank naar binnen te stappen voor advies (47%). De werkgever wordt het minst geraadpleegd om zich voor te bereiden op een hypotheekadvies gesprek (5%). De populariteit van internet wil niet zeggen dat de hypotheek automatisch ook hier wordt afgesloten. Vaak komt hierbij toch nog de adviseur om de hoek kijken. Koornneef geeft aan: ‘Dit ligt veelal aan het gebrek aan vertrouwen bij het invullen van de financiële gegevens online. De keuze die men gaat maken is daarvoor te belangrijk. Het komt dus aan op een goed samenspel tussen internet en adviseurs'. 

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Loonbelastingbeschikking

Als je een eigen woning hebt, mag je de hypotheekrente opvoeren als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Hiervoor moet je bij de Belastingdienst een loonbelastingbeschikking aanvragen. Vaak kan de belastingaftrek vooraf …