Makelaars spannen kort geding aan tegen jaap.nl

11 juli 2007

AMSTERDAM – De nieuwe huizensite Jaap.nl wordt beticht van inbreuk op auteursrecht van een aantal makelaars. Deze makelaars spannen een kort geding aan tegen de huizensite.

De huizensite neemt de volledige teksten en de bijbehorende foto's over van  huizenadvertenties. Volgens de stichting 'Baas in eigen huis', waarin de huizenverkopers zijn verenigd, is het letterlijk overnemen van de teksten en foto's niet toegestaan.

De huizensite Jaap.nl is een zoekmachine waarop particulieren naar te koop staande huizen kunnen zoeken aan de hand van diverse criteria. Vergelijkbare websites zijn funda.nl, zoekallehuizen.nl, huislijn.nl, de huizensite van de Telegraaf en miljoenhuizen.nl.

De concurrentie op de huizenmarkt leidt regelmatig tot rechtzaken en onenigheden tussen en binnen de bedrijven achter de huizensites.

Bron: Nu.nl 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Financiersvergoeding

Een aannemer berekent meestal een financieringsvergoeding over de termijnen die vóór het sluiten van de koop-/aannemingsovereenkomst zijn vervallen (reeds verschuldigd zijn). Bij een nieuwbouwwoning wordt vaak vanaf tekening of tijdens …