Maatregelenpakket ter stimulering woningmarkt

31 augustus 2010

Houten – Het BTW-tarief op arbeid voor een verbouwing of renovatie zal omlaag gaan van negentien naar zes procent. Dit ter stimulering van de woningmarkt. Daarnaast blijft de verhoogde grens van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) ook volgend jaar op €350.000 liggen, in plaats van de oorspronkelijke €265.000.

Door middel van bovengenoemde plannen hopen demissionair ministers De Jager (financiën) en Van Middelkoop (wonen) de huizenmarkt vanaf oktober een forse impuls te geven. Eigenlijk zouden deze plannen pas op Prinsjesdag bekend worden gemaakt, De Jager stelt echter dat er nu geen tijd te verliezen is. Deze ziet dit maatregelenpakket als belangrijk steuntje in de rug voor de bouwsector, welke, juist nu de economie aan het herstellen is, nog een flinke klap na krijgt van de crisis.

Tevens rekt De Jager de termijn op voor de dubbele hypotheekrenteaftrek. Hierdoor kunnen huizenbezitters tot 2013 de hypotheekrente van zowel hun nieuwe als hun oude huis van de belasting aftrekken, wanneer het oude huis nog niet is verkocht.
Ook wordt de termijn voor het afdragen van beperkte overdrachtsbelasting verruimt. Mensen die volgend jaar een huis kopen en het binnen twaalf maanden doorverkopen, hoeven zo alleen belasting af te dragen over de eventuele winst die er met die verkoop wordt gemaakt.

Bron: Telegraaf

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Herstelperiode

Herstelperiode is een periode van drie maanden waarbinnen de ondernemer de bij oplevering geconstateerde tekortkomingen moet herstellen. Dit wordt opgenomen in een koop-/aanneemovereenkomst.