Luxe in nieuwe badkamer

16 maart 2009

HOUTEN – Er wordt steeds vaker voor luxe gekozen in de badkamer wanneer deze verbouwd wordt. Woonkennis concludeert uit hun onderzoek dat mensen zes keer zo vaak voor hangende toiletten kiezen in de badkamer en vijf keer zo vaak voor designradiatoren dan twee jaar terug.

Tegenwoordig wordt er meer waarde aan de badkamer gehecht dan vroeger. Dit komt door de opkomst van de welnesstrend. Eerder werd de badkamer aangepakt omdat het nodig was, tegenwoordig wordt dit veel vaker gedaan uit stilistische overwegingen of om de comfort te verhogen.

In de oude badkamer was in 12 procent van de gevallen een design- of decorradiator aanwezig. Woningbezitters die in de laatste twee jaar hun badkamer verbouwden, plaatsten in 60 procent van de gevallen een design- of decorradiator in de badkamer. Ook hangende toiletten zijn populair. Vroeger was dit in 9 procent van de badkamers te vinden, in de laatste twee jaar heeft 56 procent van de verbouwers voor een hangend toilet gekozen. Opvallend is dat woningbezitters meer luxe willen. Zo zijn spiegelverwarmingselementen, stoomcabines en geluidloze toiletbrillen ook populaire artikelen voor de nieuwe badkamer. Deze waren in oude badkamers niet aanwezig.

Er zijn ook voorzieningen die eerder wel aanwezig waren, maar na de verbouwing niet meer in de badkamer worden geplaatst. Zo had 50 procent een bad en slechts 43 procent heeft ook weer een bad na de verbouwing.

Bijna 40 procent van de woningbezitters koopt de nieuwe badkamerelementen bij de bouwmarkt. De sanitairspeciaalzaak wordt door een derde van de verbouwers als aankoopplaats genoemd. Betaalbaarheid, kwaliteit en uiterlijk zijn de belangrijkste redenen om het sanitair bij een bepaald verkooppunt aan te schaffen.

Bron: metro

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Leveringen buiten bestek

Leveringen buiten bestek zijn zaken die de aannemer niet levert maar waar hij wel werk voor verricht. Voor de aansluitingen op de nutsvoorzieningen moet hij bijvoorbeeld doorvoerhulzen in de fundering …