Lichte stijging ozb

9 maart 2017

Huizenbezitters zijn dit jaar iets meer kwijt aan de onroerendezaakbelasting (ozb) dan vorig jaar, 1,88 procent.

Flinke verschillen ozb-stijging

Dit blijkt uit een berekening van Vereniging Eigen Huis (VEH). De stijging verschilt flink per gemeente, niet iedere gemeente houdt zich in. Huiseigenaren in het Limburgse Beesel krijgen een ozb-stijging van 21 procent. Ook in Eindhoven, Hilvarenbeek, Stadskanaal en Scherpenzeel stijgt de ozb hard, met ruim 14 procent. Deze gemeenten negeren volgens VEH de afspraak met minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) om de ozb met maximaal 1,97 procent te laten stijgen.

3,9 miljard aan ozb

De vereniging onderzocht in alle 388 gemeenten de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten die bestaan uit ozb, rioolheffing en afvalstoffenheffing. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt donderdag dat gemeenten dit jaar bijna 3,9 miljard euro aan ozb zullen heffen. Dat is 2,5 procent meer dan in 2016.

Auteur: Jolanda van den Berg

Over hypotheken

Overlijdensrisicoverzekering

Wat is een overlijdensrisicoverzekering? Deze verzekering zorgt ervoor dat bij overlijden van de verzekerde een bepaalde som geld wordt uitgekeerd. Deze verzekering wordt vaak in combinatie met een hypotheek afgesloten.┬áMet …