Lichte prijsstijging bestaande koopwoningen

21 april 2011

HOUTEN – In maart zijn de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen gestegen met 0,2% ten opzicht van de maand ervoor. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vandaag publiceren. De stijging is de eerste sinds een periode van zeven maanden waarin de huizenprijzen steeds daalden ten opzichte van de voorgaande maand.

In vergelijking met vorig jaar maart waren de verkochte bestaande woningen gemiddeld 1,1% goedkoper. Dit is een kleinere prijsdaling dan in februari, toen de verkoopprijzen 1,5% lager waren dan een jaar eerder.

Met 2,7% daalden vrijstaande huizen het meest in prijs, tussenwoningen met 0,2% het minst. Op jaarbasis daalden de prijzen in alle provincies behalve in Limburg. In Drenthe was de prijsdaling het hoogst, met 2,6%, gevolgd door Noord-Brabant met 2,5%. In Limburg stegen de prijzen met 1,4%.

Bron: CBS

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Appartementsrecht

Het appartementsrecht is een mede-eigendomsrecht op het volledige flatgebouw en de daarbij behorende grond. Verder houdt het recht een exclusief gebruiksrecht op een bepaald deel van het gebouw: het appartement. Door …