Lagere woz-waarde door breuk in vloerbalk

24 augustus 2007

HULST – de gemeente Hulst moet een woningeigenaar ruim een ton minder in rekening brengen voor zijn onroerendezaakbelasting (woz) omdat de betreffende woning een breuk in de vloerbalk vertoont, aldus een uitspraak van de rechtbank. De website overgeld.nl maakt hier melding van.

De Vereniging Eigen Huis (VEH) reageert op deze uitspraak : "Waardevermindering door scheuren is een sterk argument om in soortgelijke gevallen de gemeentelijke belasting te laten verlagen". "Door naar deze uitspraak te verwijzen, kunnen veel meer eigenaren hun woz-heffing laten verminderen. Maar ze moeten dat afzonderlijk bij hun gemeente aankaarten", stelt de woordvoerder van VEH.

De balkbreuk veroorzaakt zelf ook scheuren in de muren van deze vrijstaande woning. De verkoopwaarde was door ambtenaren eerst vastgesteld op € 424.997 . Daarop werd de heffing van de lokale woz-belasting bepaald.

De eigenaar vond dat veel te veel want de barsten maakten zijn huis op de vrije markt aantoonbaar minder waard dan de vergelijkbare woningen van buren. De gemeente weigerde op de belastingheffing te korten. Maar Hulst wordt daar nu door de rechtbank Middelburg toe gedwongen. De waarde daalde met een ton tot € 305.740.

Bron: overgeld.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Oversluitprovisie

Oversluitprovisie is de provisie die geldverstrekkers in rekening brengen bij het oversluiten van een hypotheek (tegen een lagere rente). Indien een hypotheek wordt omgezet in een andere vorm, wordt er …