Lagere woz-waarde door breuk in vloerbalk

24 augustus 2007

HULST – de gemeente Hulst moet een woningeigenaar ruim een ton minder in rekening brengen voor zijn onroerendezaakbelasting (woz) omdat de betreffende woning een breuk in de vloerbalk vertoont, aldus een uitspraak van de rechtbank. De website overgeld.nl maakt hier melding van.

De Vereniging Eigen Huis (VEH) reageert op deze uitspraak : "Waardevermindering door scheuren is een sterk argument om in soortgelijke gevallen de gemeentelijke belasting te laten verlagen". "Door naar deze uitspraak te verwijzen, kunnen veel meer eigenaren hun woz-heffing laten verminderen. Maar ze moeten dat afzonderlijk bij hun gemeente aankaarten", stelt de woordvoerder van VEH.

De balkbreuk veroorzaakt zelf ook scheuren in de muren van deze vrijstaande woning. De verkoopwaarde was door ambtenaren eerst vastgesteld op € 424.997 . Daarop werd de heffing van de lokale woz-belasting bepaald.

De eigenaar vond dat veel te veel want de barsten maakten zijn huis op de vrije markt aantoonbaar minder waard dan de vergelijkbare woningen van buren. De gemeente weigerde op de belastingheffing te korten. Maar Hulst wordt daar nu door de rechtbank Middelburg toe gedwongen. De waarde daalde met een ton tot € 305.740.

Bron: overgeld.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Beleggingshypotheek

Bij een beleggingshypotheek is sprake van een combinatie tussen een aflossingsvrije hypothecaire geldlening en een verpande beleggingsverzekering. Binnen deze verzekering worden de ingelegde premies belegd door de verzekeraar. In tegenstelling …