Lage maandlasten belangrijk bij keus hypotheek

8 december 2008

HOUTEN – Zekerheid en lage maandlasten zijn op dit moment de belangrijkste overwegingen bij het afsluiten van een hypotheek. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van Nationale-Nederlanden en onderzoeksbureau Ruigrok/NetPanel.

Driekwart van de 523 respondenten, consumenten die actief waren op de woningmarkt, vindt dat de huidige financiële marktontwikkelingen vragen om zekerheid. Lage maandlasten vindt 60 procent dan ook het belangrijkste. ,,Deze combinatie komt voort uit de onzekerheid op de financiële markten van de afgelopen tijd'', aldus een woordvoerster van Nationale-Nederlanden.

Consumenten kiezen volgens de onderzoekers met name voor een spaarhypotheek of aflossingsvrije hypotheek. Daarnaast nemen de traditionele annuïteiten- en lineaire hypotheken weer in populariteit toe. Bij deze tweed hypotheekvormen wordt gedurende de looptijd van de lening het hele bedrag afgelost.

Verder bleek uit het onderzoek dat consumenten niet somber zijn over de eigen woning. Van de ondervraagde huizenbezitters verwacht ruim driekwart dat de waarde van hun huis gelijk blijft of zelfs stijgt.

Bron: ANP

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Opstal

Wat is een opstalverzekering? Met een opstalverzekering, ofwel woonhuisverzekering, kun je de schade aan je huis afdekken. Denk hierbij aan schade door inbraak, brand en storm. Onder de opstal wordt …