Laagste hypotheekrentes in 50 jaar

16 september 2015

HOUTEN – De hypotheekrente heeft het laagste punt sinds vijftig jaar bereikt. Bij een rentevastperiode van vijf jaar bedraagt de hypotheekrente nu gemiddeld 2,12%. Ook rentes voor andere rentevastperiodes liggen historisch laag.

Al sinds geruime tijd kunnen huizenkopers bij het af- of oversluiten van de hypotheek profiteren van zeer lage rentetarieven. De extreem lage rentestanden worden veroorzaakt door historisch lage rentes op de kapitaalmarkt.

Voor de zomer leek de bodem bereikt te zijn. Bij veel grote geldverstrekkers was toen een stijging van de hypotheekrentetarieven zichtbaar, als gevolg van stijgende rentes op de kapitaalmarkt. De afgelopen weken zijn de hypotheekrentes echter weer gedaald. Volgens experts is dit een gevolg van een toename aan concurrentie op de hypotheekmarkt. Een aantal nieuwe partijen veroverde binnen korte tijd een marktaandeel van zo'n 10%.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Perceel

Een perceel is een stuk grond waarvoor één rechtsorde geldt, dat wil zeggen dezelfde eigenaar en hetzelde eigendomsrecht. Heeft iemand een stuk grond waarvoor hij voor een deel een ander …