Laagste hypotheekrente ooit: 10 jaar vast voor minder dan 2%

25 februari 2016

De hypotheekrentes zijn nog nooit zo laag geweest. Aanbieders als Argenta en Hypotrust bieden rentetarieven van slechts 1,95% voor 10 jaar vast: de meest gekozen rentevaste periode in Nederland.

De hypotheekrente is historisch laag. In 2012 lagen de rentetarieven ruim twee keer zo hoog. Het is dus nu hét moment om een hypotheek af te sluiten. En voor wie een hypotheek heeft met een rente van 4,5 % of hoger is oversluiten vaak interessant.

Wie nog meer zekerheid wil, kan zelfs een hypotheek afsluiten met een rente van 2,95% voor 30 jaar vast bij Woonfonds Voordeel. Ook deze tarieven waren nog nooit zó laag. Afsluiters weten de aankomende drie decennia precies waar ze aan toe zijn.

Waarom zijn de hypotheekrentes zo laag?

Banken lenen steeds goedkoper van elkaar en de Europese Centrale Bank (ECB). Hierdoor zakt de hypotheekrente. Ook dwingen pensioenfondsen en verzekeraars die de hypotheekmarkt betreden de rentes bij andere aanbieders omlaag. Benieuwd naar alle rentetarieven? Bekijk de actuele hypotheekrente.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Levering

Levering is de handeling die voorafgaat aan eigendomsoverdracht van onroerend goed. Levering vindt plaats doordat er een door beide partijen ondertekende transportakte wordt opgemaakt en ingeschreven door de notaris.