Kwart huiseigenaren verwacht restschuld

9 april 2014

HOUTEN – Ruim 25% van de Nederlandse huizenbezitters die binnen twee jaar willen verhuizen, verwachten een restschuld over te houden aan de verkoop van de huidige woning. Dit blijkt uit onderzoek van ‘Wijzer in geldzaken’ onder 500 Nederlandse huizenbezitters met verhuisplannen binnen nu en twee jaar.

Een op de vijf huiseigenaren die een restschuld vermoedt, lost momenteel niet af op de hypotheek. Hoe recenter men de woning aankocht, des te meer rekent men op een restschuld. Toch verwacht ook een op de zeven huiseigenaren die de woning langer dan tien jaar geleden aankocht, met een restschuld te maken te krijgen. Ruim 60% van hen die een restschuld verwachten geeft aan spaargeld in te brengen bij de aankoop van een nieuwe woning.

Van de ondervraagden geeft 70% aan goed op de hoogte te zijn van de nieuwe hypotheekregels. Dit terwijl 48% van de huiseigenaren met een volledig aflossingsvrije hypotheek geen hogere maandlasten verwacht te krijgen, terwijl dit in de meeste gevallen wel zo zal zijn.

Bron: Nu.nl    

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Hoog-laagconstructie

Wanneer je kapitaal opbouwt in een levensverzekering kunt je ervoor kiezen om dit te doen door middel van de hoog-laagconstructie. Dit betekent dat je de eerste jaren een veel hogere …