Korte rentevastperiodes populair

26 oktober 2009

HOUTEN – Kopers van een woning hebben bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek in augustus bijna twee keer zo vaak voor een korte rentevastperiode (tot maximaal één jaar) gekozen als een jaar eerder.
 
Meer dan 27 procent van het bedrag aan nieuw afgesloten hypotheken had een korte rentevastperiode, waar dit in augustus 2008 nog slechts 14 procent bedroeg. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

De stijging van het aantal nieuw afgesloten hypotheken met een korte rentevastperiode gaat samen met een sterk dalende korte hypotheekrente. De korte rente is tussen oktober 2008 en april 2009 gedaald van 6,0 naar 3,5 procent, aldus het CBS.

Het percentage hypotheken met een rentevastperiode van meer dan 5 jaar daalde in augustus van 68 procent naar 39 procent.

Bron: ANP 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Gedragscode Hypothecaire Financieringen

In de gedragscode hypothecaire financieringen zijn regels vastgelegd die gelden voor instellingen die hypothecaire leningen verstrekken en zijn toegetreden tot de overeenkomst Zelfregulering Hypothecaire Financieringen; vrijwel alle hypothecaire geldgevers zijn …